Ambassadörsnätverket viktig del i ÅCB:s verksamhet

Postat i Aktuellt, Event, Kampanjer, Nyhetsbrev till medlemmar, Pressmeddelandemaj 28, 2014 av camilla

ÅCB har varit värd för flera visningsresor under april/maj månad. Den svenska konferenstidningen Kick Off hade ett 5-sidigt reportage om MötesÅland i sitt aprilnummer och Secretarius-tidningen i Finland kommer att göra ett större reportage om Åland i sitt augusti/september nummer. Tallinksiljas B2B säljare blev imponerade av MötesÅlands utbud och vill nu lyfta Åland på en ny nivå i sitt produktsortiment och säljmaterial.
Efter några offertrundor och visningar kommer Åland att vara mötesplatsen för en internationell science fiction konferens i juni 2015 med drygt 600 delegater.
Ambassadörsnätverket är en viktig del i ÅCB:s verksamhet, dvs att ålänningar rekommenderar och föreslår Åland som mötesort i sina nätverk. ÅCB finns som neutral och kostnadsfri hjälp i det inledande arbetet. Den första ”ambassadörsträffen” anordnas på Alandica Kultur och Kongress den 4 juni.B


Kampanjer; namnge ö, sportfiske och fritidsbåtar

Postat i Aktuellt, Event, Kampanjer, Nyhetsbrev till medlemmar, Pressmeddelandemaj 26, 2014 av camilla

Visit Åland kör tre olika kampanjer under maj-juni månad.  www.visitalandcampaigns.com/

1. Under perioden 5.5 -31.8        Facebook kampanj i Sverige till sportfiskare, http://www.visitalandcampaigns.com/go/sportfiske/

2. Under perioden 15.5-20.6      Kampanj riktat till ägare av fritidsbåtar i Sverige genom Facebook, Allt för sjön mässan och via nyhetsbrev, http://www.visitalandcampaigns.com/go/bat/

3. Under perioden 11.5-20.6      Odödlighet -namnge en ö i den åländska skärgården. Offline och online i Sverige & Finland; banners, printannonser, webbTV. Exempel på en annons; HÄR

 

 

 

 


Piratklubben anordnar Barnens Fiskedag 28.6

Postat i Aktuellt, Event, Kampanjer, Nyhetsbrev till medlemmar, Pressmeddelandemaj 22, 2014 av camilla
Piratklubben skylt som kommer att finnas hos alla medlemsföretag

Piratklubben skylt som kommer att finnas hos alla medlemsföretag

 

Piratklubbens samarbete med Julleklubben fortsätter och åländska barn får testa pirataktiviteter gratis i den takt de blir färdiga.

Kapten Storrumpa följer med på äventyr med barnen. Dräkten Peppi Pirat förväntas bli färdig till slutet av juni för att vara med på Barnens fiskedag 28.6 som är ett samarbete mellan Visit Åland, Leader, Piratklubben och medlemsföretag i klubben.

”Välkommen på skattjakt till Åland”-piratkarta uppdateras inför högsommaren och används som marknadsföringsmaterial. Piratklubben har lagt ut en geocache som har upptäcks av ca 50 besökare redan.

Frågor  kring Piratklubben hör av er till projektledare Laura Vauras, [email protected]


Reserapport från studieresan till Köpenhamn med Matprojekt Åland

I början av februari arrangerades en studieresa till Köpenhamn tillsammans med Matprojekt Åland . Resan var mycket lyckad och bussen fylldes snabbt med turistföretagare, restautörer, kockar och livsmedelsproducenter.

Under resan fick deltagarna sätta plus och minus efter varje studiebesök och kommentera .Här finns en sammanställning av deras upplevelser ; Reserapport Köpenhamn

Här är reseprogrammet i sin helhet.Reseprogram



Zoomcamp representerat Åland vid hjälpmedelsmässan Hjultorget 20-21.5

Zoomcamp, Miina Fagerlund & Buba Sjölund, har varit och representerat Åland vid hjälpmedelsmässan Hjultorget 20-21.5 på Kistamässan i Stockholm. Mässan har fokus på en hälsofrämjande livsstil.

Här är deras egna rapport från mässan;

Vi har haft en intensiv, krävande, sprudlande men en alldeles underbar mässa. Totala besökarantalet är inte sammanställt ännu men uppskattas till 3000-4000 besökare.

Jag och en annan rullstolsbrukande utställare skrattade åt att det här nog är ett av få ställen som man faktiskt får köa upp till 15 minuter för att komma in på handikapptoan medan det hos de gående inte ens påminner om köbildning. I hela lokalen fanns nämligen 4 handikapptoaletter. 1 för herrar, 1 för damer och 2 unisex.

Vår monter var mycket välbesökt. Vi hade så klart väldigt många svenskar, men även besökare från Finland, Norge, Belgien, Tyskland och något till som jag lyckats förtränga i skrivandets stund. Det var en salig blandning av brukare, assistenter och förskrivare (sådana som ger ut hjälpmedel på recept så att säga, t.ex. motsvarande ergoterapeuter etc.)

Vi delade ut ca 175 Ålandskassar med broschyrer från alla så långt det räckte. Varje kasse som delades ut var till intresserade som vi pratade med öga mot öga. De flesta var fler än 1 person. Ofta i grupper om 3-5 personer. Det var oftare 3 personer än 1, så vi räknar lätt med att minst 400 personer konverserade med oss, inte bara tittade in och bytte några ord, utan verkligen konverserade. Utöver de som fick kassar, plockade besökare själv broschyrer ur broschyrställen, men dessa var långt färre än de som verkligen stannade och pratade.

Fantastiska 9 offerter skall lämnas ut under de kommande veckorna, där kunderna uppgett specifika uppgifter. Dessa är fördelade enligt följande: 1 i juni, 2 i juli, 3 i augusti, 2 under sommaren och 1 nästa sommar. Dessutom nappade 1 på ett mässpris som skall bokas under dagen och besöket sker i juli.

Som ni sett på Facebook, var vi runt till anläggningarna och fotade innan vi åkte. Dessa foton användes i två pärmar som vi visade för kunderna där pris framgick och kort information om boendeanläggningarna. Även Smakbyn och Vianor fanns med i bilder. Destination Åland och Williams buss beskrevs i text samt flyer.

Intresset för Åland var oerhört stort och jag kan utan tvekan säga att vi var de enda i vårt slag. Det fanns även några resor till rehabiliteringsställen i Sverige och ett utomlands, men vi var de enda som kunde erbjuda att hela familjer fick resa tillsammans.

Respecta från Finland (som träffat Buba på Apuväline 13), försökte komma åt att träffa oss i montern. De skrattade glatt när de till slut fick byta några ord med oss och berättade att de redan varit där 3 gånger, men insett att det var bäst att komma tillbaka i ett senare skede. Hasse från Williams buss berättade på färjan att han upplevde att vi utan tvekan var den mest besökta montern och Kjell Sipinen från Visit Åland sa att vi hade flest besökare av dem han höll ögonen på. Det tar vi som ett gott betyg!

Visit Åland tackar för deras utmärkta insats och ett stort grattis till era många nya kontakter.

 


Välkommen på Skraknästet 2014 måndagen den 12.5!

Postat i Aktuellt, Event, Kampanjer, Nyhetsbrev till medlemmar, Pressmeddelandemaj 7, 2014 av camilla

Vid Ålands Näringslivs vårmöte måndagen den 12 maj kl 18.00 på Alandica kommer årets version av Skraknästet 2014 gå av stapeln.

På dagordningen har vi Skraknästet där fem affärsideer ska presenteras och prisas. En eller flera av dem kommer att få dela på 10.000 euro som ska användas för att utveckla iden.

Kvällen program
Kl.18.00 Skraknästet 2014 – presentation av bidragen inför en jury.
Kl.19:30 Kaffe + tilltugg
Kl.20:00 Ålands Näringslivs vårmöte
Kl.20:30 Vinnarna i Skraknästet 2014 koras

Deltagandet är kostnadsfritt och din anmälan görs senast 8.5 på www.naringsliv.ax