Golfkampanj 2015

Postat i Aktuellt, Event, Kampanjer, Nyhetsbrev till medlemmar, Pressmeddelandeapril 13, 2015 av jonas

Visit Åland körde en golf-kampanj 23.3-7.4 tillsammans med Eckerö Golf, Eckerö Linjen och Käringsund Resort & Conference. Direkta marknadsföringskostnaderna delades mellan Eckerö Golf, Eckerö Linjen och Visit Åland. Utöver dessa kostnader stod Käringsund Resort & Conference för boendet, Eckerö Linjen för båtresa och måltider ombord samt Eckerö Golf sponsrade greenfee.

Kampanjen kördes i huvudsak via Facebook och målgruppen var 180 000 golfintresserade personer kring mälardalen. Facebook-annonserna nådde målgruppen med en frekvens på 4,8. Utöver Facebook gjordes ett utskick till 1 300 befintliga prenumeranter.

Sammanlagt deltog 3213 personer i utlottningen och antalet prenumeranter utökades med 2332 till 3704. Som vinnare drogs Michael Knutas som är med i Viksjö Golfklubb.

Efter avslutad kampanj sändes ett mail ut till alla 3704 prenumeranter. I mailet publicerades en kort intervju med vinnaren och de deltagande företagen presenterades ytterligare en gång. Detta mail hade en open rate på 58,2% vilket är väldigt högt.

Slår man ut de direkta marknadsföringskostnaderna på nyaskaffade prenumeranter var kostnaden 1,93€/prenumerant. Denna kostnad exkluderar vinnarens pris som sponsrades av Käringsund Resort & Conference, Eckerö Golf och Eckerö Linjen samt kostnader för arbetstid som Visit Åland stod för.

Nedan finns skärmdumpar på Facebook-annons, två nyhetsbrev samt kampanjsidan.