Visit Finlands projekt Maritim Skärgård & Kickoff 5.10

Postat i Aktuellt, Event, Kampanjer, Nyhetsbrev till medlemmar, Pressmeddelandejuli 13, 2015 av heidi

Visit Finlands destinationsutvecklingsprojekt Maritim Skärgård (tidigare nämnts som Havsskärgården) har påbörjats och syftet med det är att göra Finlands maritima skärgård internationellt känd. Åland är en viktig del av den finländska skärgården och ingår i projektet. Regioner och representanter i projektet är Esbo, Åland, Åboland, Vasa, Kotka och Viking Line.Visit Ålands vd Lotta Berner Sjölund sitter i styrgruppen för projektet. Heli Saari från Visit Finland är projektledare.

Projektperioden är 2015-2017 och total budget är 6,5 miljoner euro. Målmarknaderna är Tyskland, Frankrike, Schweiz och Italien.

Projektet inleddes officiellt med en kickoff i Pargas den 1 september för företagare från alla projektregioner.Seminariet gick på finska därav ordnar Åland en egen kickoff, se nedan. Från Visit Åland deltog Lotta Berner och Camilla Sommarström. Presentationerna från seminariet finns här;http://www.visitfinland.fi/news/merellinen-saaristo-kansainvalisesti-tunnetuksi-aloitusseminaari-1-9-2015/

www.visitfinland.fi kan du läsa mer om Visit Finlands tre destinationsutvecklingsprojekt.

Projekt KICK-OFF för Åland måndagen den 5.10, auditoriet Ålands Sjöfartsmuseum kl.13-16.30.

  • Hälsningar från Nina Vesterinen, finska arbets- och näringsministeriet
  • Projektledare Heli Saari presenterar projektet, syfte, företagens roll ,mål och arbetsgången hösten 2015-
  • Mervi Holmén, varumärke och marknadsansvarig berättar om Visit Finlands marknadsföring
  • Presentation av resultaten från marknadsundersökningar som gjorts på målmarknaderna; Tyskland, Schweiz, Frankrike och Italien.
  • Hälsningar från den tyska marknaden -besök av en tysk tour operator Sascha Hummel, www.hummel-reiseideen.de De säljer hela Norden och en del paket i  Finland men ännu inte Åland. Visit Åland koordinerar en rundtur på Åland för Sascha som han åker på efter eventet.