Vill du bli bokningsbar på old.visitaland.com?

Postat i Aktuellt, Event, Kampanjer, Nyhetsbrev till medlemmar, Pressmeddelandeseptember 11, 2015 av camilla

Arbetet med att lansera Visit Ålands bokningsplattform där Visit Ålands medlemmar kan distribuera, paketera och sälja sina produkter och tjänster, går nu snabbt framåt. Under augusti månad genomförde vi en första utbildning i Citybreak för ett antal inbjudna företagare.
Under senare delen av augusti och tidigt i september genomförde vi en roadtrip av medlemsträffar. Vi har besökt Kumlinge, Kökar, Eckerö och Mariehamn och informerat om aktuella projekt, turismens betydelse och naturligtvis om bokningsplattformen. Under turnén träffade vi ungefär 50 turistföretagare, många bra diskussioner om besöksnäringen på Åland, många bra idéer. Intresset för bokningsplattformen är stort och vi har lagt tid på att förklara och svara på frågor om den. Alla produkter och tjänster som är i Citybreak är bokningsbara dvs. det är som att plocka en produkt från en hylla och betala. Det handlar inte om en bokningsförfrågan.

Vid medlemsträffarna deltog även Gunilla Karlsson och Tanja Jansén från företaget Celeste, som driftar och supportar systemet med uppdrag av Visit Åland.

 

NÅGRA VANLIGA FRÅGOR

Får vem som helst lägga upp bokningsbara produkter?

Förutsättningen är att du är medlem i Visit Åland annars är det inga problem.

Hur ska jag gå tillväga om jag är intresserad av att bli bokningsbar och lära mig systemet ?

Det bästa är att ta del av utbildningen som arrangeras. Om man har förhinder vid utbildningstillfället eller om du vill ha mer information om systemet kontakta Magnus Krantz vid Visit Åland.

Vad händer med företagspresentationerna?

Alla presentationer kommer att föras in i Citybreaks informationssystem och listas som bokningsbar eller icke bokningsbar beroende på hur du som leverantör väljer att synas.

Vad kostar det att vara med i Citybreak ?

Det kostar inget att gå med, utbildningen är gratis och du kan välja att gå ur när du vill. Du betalar 12% i provision till Celeste vid försäljning av dina produkter.

Vad är skillnaden mellan Citybreak och t.ex. Booking.com, hotels.com ?

Booking.com och hotels.com är renodlade logisystem, där konsumenten inte kan köpa flera produkter eller tjänster samtidigt som resa, mat eller aktiviteter. Via Citybreak kan konsumenten själv paketera sin resa med dessa beståndsdelar eller köpa färdiga paketerbjudande.

Kan jag ha flera olika bokningskanaler fast jag är kopplad till Citybreak?

Givetvis. Citybreak är ett komplement inte en konkurrent. Den viktigaste uppgiften för dig som leverantör blir att hålla kolla på din tillgänglighet, att stänga och låsa kapaciteten så att det inte blir dubbelbokningar. Att kolla sin e-post dagligen blir oerhört viktigt för att ha koll på sitt bokningsläge.

 

Om du är intresserad ska du komma på ett utbildningstillfälle, där du får arbeta med din anläggning i Citybreak. Utbildningstillfällena är uppdelade för olika typer av anläggningar, eftersom Citybreak hanteras olika för tex boende och evenemang. I onsdags 9.9 genomförde vi en fulltecknad utbildning för stuguthyrare.Nästa utbildningstillfälle är den 23 september, då i första hand anpassat för gästhem. Ni hittar datum för övriga utbildningstillfällen på visitaland.org samt hur man anmäler sig. Utbildningen sker på Högskolan (fd Navigationsskolan), där vi får nyttja deras lokaler samt datorer.

Vi räknar med att under oktober ha bokningsplattformen igång och att gäster ska kunna boka Åland. Till en början med ett begränsat utbud, men vi kommer att fylla på systemet med nya anläggningar i snabb takt.

Har du frågor kring bokningsplattformen är det bara att höra av sig till [email protected] eller mobil 045 7344 7480.