Höstens föreläsningar/workshops inom projektet #digitalimera

Postat i Aktuellt, Event, Kampanjer, Nyhetsbrev till medlemmar, Pressmeddelandeoktober 1, 2015 av camilla

Det blir en oerhört intressant och lärorik höstomgång under projektet #digitalimera via Ålands Näringsliv med totalt två föreläsningar och tre workshops.

Boka in dig redan idag till workshopen “Jobba med sökmotorn – optimering och marknadsföring” tisdagen den 13.10 och ”Bättre foto för sociala medier ”tisdagen den 27.10 på anmälningslänken nedan.

FÖRELÄSNINGAR

“Säkerhet på nätet”

Vad gör du om din webbsida blir hackad? Hur kan någon kapa ditt Facebook-konto? Har du ditt lösenord på en Post-IT-lapp på skrivbordet? Vi kommer att lyfta fram säkerhet från olika håll och tala om ämnen som datasäkerhet, datorsäkerhet, molnsäkerhet, säkerhet på internet, hackning, phishing, virus, hur man jobbar säkert, vad man kan göra om man råkar ut för nåt etc.
Datum: Tisdagen den 3.11.

“Rating – betyg och omdöme”

Det är svårt att undgå alla dessa stjärnor på internet som visar vad andra tycker om tex. hotell, företag, resor, böcker och andra varor och tjänster. Vi kommer att ta upp effekten av att arbeta med rating, att låta kunder/användare ge ett betyg och kommentera olika produkter/tjänster. Vi berör t.ex. kundkommunikation och kundbemötande, olika rating-sätt och hur företagare ska förhålla sig till kundomdömen.
Datum: Torsdagen den  19 nov kl.12-18.00  Görs i samarbete med Visit Åland i samband med höstmötet samt med inbjudna aktörer från branschen lokalt och utifrån.

 

WORKSHOPS

“Jobba med sökmotorn – optimering och marknadsföring”
Fokus ligger på att du ska förstå vad sökmotoroptimering är och hur du med enkla medel kan sökmotoroptimera din webbplats. Du kommer dessutom att få veta mer om hur man jobbar med köpta annonser (AdWords). Beatrice Lindholm och Katarina Sonnenberg från Web Guide Partner leder workshoppen.

Ta med egen dator.

Antalet platser är begränsade.
Datum: Tisdagen den 13 okt kl.12-16.00

Anmäl dig här: https://www.lyyti.fi/group/digitalimera_SEOSEM_Workshop_8542

 

“Bättre foto för sociala medier”-      DENNA KURS ÄR FULLSATT. FINNS VÄNTELISTA.
Här kommer du att få lära dig hur du tar bra foton samt hur du marknadsför bättre på sociala medier, så som Instagram och Pinterest och liknande. En expert på sociala medier och en fotograf kommer att berätta allt du behöver veta kring att marknadsföra med bilder. Ta med din dator så får du feedback på dina egna bilder och ditt nuvarande arbete i sociala kanaler.

Annica Thorberg från www.marketinghouse.se samt fotografen Therese Andersson från företaget www.facebook.com/theresesblick leder workshopen.

Ta med egen dator.

Antalet platser är begränsade.
Datum:  Tisdagen den 27 okt kl.12-16.00

Anmäl dig här: https://www.lyyti.in/digitalimera_Foto__Sociala_Medier_Workshop_4573

 

“Bättre webbplats”
Ett par experter kommer och berättar om strategin bakom en bra webbplats. Du kommer även att tillsammans med de andra deltagare delas in i smågrupper där ni ger och får konstruktiv feedback på varandras hemsidor. Experterna kommer även att ge sina förbättringstips.

Du behöver ta med din dator.

Antalet platser är begränsade.
Datum:Torsdagen den 5.11