Kampanj riktad mot barnfamiljer höst 2018

Postat i Aktuellt, Event, Kampanjer, Nyhetsbrev till medlemmar, Pressmeddelandedecember 12, 2018 av josefin

Under hösten 2018 genomfördes under en månad en kampanj tillsammans med barnens nätverk som riktade sig till barnfamiljer – Höstkul på Åland. Syftet var att öka kännedom om Åland som destination för barnfamiljer utanför sommaren och mål att boka boende och aktiviteter på Åland.

En kampanjsida skapades med information om aktiviteter och boende under höstlovet. Kampanjsidan marknadsfördes via Facebook och Google Ads där facebook annonserna skapades i 6 st varianter för att lyfta de medverkande från nätverket. Utöver de betalda kanalerna lyftes även kampanjsidan i Visit Ålands egna kanaler: old.visitaland.com, nyhetsbrev, Facebook och Instagram.

  • 144 300 personer nåddes via Facebook och annonserna exponeras 1 184 978 gånger
  • 75 000 exponeringar via Google Ads
  • 9 424 besök till kampanjsidan
  • 2:50 minuter spenderades per besök på kampanjsidan
  • 26 hotellnätter bokade med kampanjkod
  • Kampanjen skapade engagemang bland mottagarna med kommentarer, gilla, delningar och taggning