Varumärket för Åland -var med och sprid bilden av Åland!

Postat i Aktuellt, Event, Kampanjer, Nyhetsbrev till medlemmar, Pressmeddelandeapril 11, 2019 av josefin

I början av april lanserades varumärkets kommunikationsplattform  www.varumarke.ax. Där kan alla som vill marknadsföra Åland hitta information om hur man presenterar Åland på bästa sätt.

Det har länge saknats en tydlig och gemensam syn på hur vi ska berätta om Åland. Därför har Visit Åland under tre år drivit projektet “Ett tydligare varumärke – en starkare Ålandsbild”. Projektet har genomförts i samarbete med Åland Living, Ålands Näringsliv, Högskolan på Åland, Ålands landskapsregering och Bärkraft.ax. Projektet har resulterat i en varumärkesstrategi och kommunikationsplattformen  varumarke.ax.

Utgående från undersökningar som gjorts inom projektet har man kommit fram till några faktorer som med fördel kan lyftas när man marknadsför Åland. Det är till exempel bra att framhålla att Åland omges av 360 grader hav, att avstånden är korta här och att Åland är fredens ö. Det är också bra att framhålla att det åländska samhället trots sin litenhet är mycket ambitiöst och att det alltid finns en anledning att fira på Åland, oavsett om det handlar om självstyrelsedagsfirande, midsommarfest eller ditt alldeles eget kalas.

På varumarke.ax förklaras hur du som vill marknadsföra Åland kan gå till väga. Om alla följer råden på hemsidan blir bilden vi presenterar av Åland tydlig och enhetlig, och därmed också starkare.

www.varumarke.ax kan fungera som en verktygsbox som är tillgänglig för alla, från företag och organisationer som vill berätta om sin verksamhet till privatpersoner som också fungerar som viktiga ambassadörer för det gemensamma åländska varumärket. På hemsidan samlas allt från bildmaterial, logotyper och texter om Åland till beskrivningar av varumärkets unika säljargument, alltså det som gör Åland så unikt.

Varumärkets arbete presenterades för Visit Ålands medlemmar vid årsmötet 25.4