Kampanj riktad mot barnfamiljer sommaren 2019

Postat i Aktuellt, Event, Kampanjer, Nyhetsbrev till medlemmar, Pressmeddelandeoktober 21, 2019 av josefin

I juli 2019 genomfördes en kampanj tillsammans med Barnens nätverk som riktade sig till barnfamiljer i våra målmarknader. Syftet var att öka kännedomen om Åland som destination för barnfamiljer och att visa det stora utbud som finns på Åland. Besökaren uppmanades även att delta i tävlingen av ett Ååå-kort fyllt med inträden och rabatter. 

En kampanjsida skapades med information om aktiviteter, boende och resande. Kampanjsidan marknadsfördes via Facebook och Google Ads där facebookannonserna skapades i flera varianter för att lyfta de medverkande från nätverket. Nytt är att många medverkande valde att använda film i annonserna. Utöver de betalda kanalerna lyftes även kampanjen i Visit Ålands egna kanaler: old.visitaland.com, nyhetsbrev, Facebook och Instagram.

  • 323 834 personer nåddes via Facebook och annonserna exponeras 1 900 000 gånger
  • över en miljon exponeringar via Google Ads
  • 18 900 besökare till kampanjsidan
  • 2 500 deltagare i tävlingen 
  • över 1 000 nya e-postadresser
  • Kampanjen skapade engagemang bland mottagarna med kommentarer, gillningar, delningar och taggningar