Kampanj riktad mot båtgäster 2019

Postat i Aktuellt, Event, Kampanjer, Nyhetsbrev till medlemmar, Pressmeddelandeoktober 21, 2019 av josefin

I juli 2019 genomfördes en kampanj tillsammans med Gästhamnsnätverket som riktade sig till båt- och sjöfolk i vår prioriterade målgrupp. Syftet var att öka kännedomen om destinationen Åland med fokus på gästhamnar och visa på det stora utbud som finns.

En kampanjsida skapades med information om gästhamnarna, båtnyttig information samt tips om omgivningen. Kampanjsidan marknadsfördes via Facebook och Google Ads där facebookannonserna skapades i flera varianter för att lyfta de medverkande från nätverket. Utöver de betalda kanalerna lyftes även kampanjen i Visit Ålands egna kanaler: old.visitaland.com, nyhetsbrev, Facebook och Instagram.

  • 281 000 personer nåddes via Facebook och annonserna exponeras 1 900 000 gånger
  • 8 560 besökare till kampanjsidan
  • 02.04.00 minuter spenderades på sidan
  • Kampanjen skapade engagemang bland mottagarna med kommentarer, gillningar och delningar