Åländska turismföretag stärker sina försäljningskanaler i Finland

Postat i Aktuellt, Event, Kampanjer, Nyhetsbrev till medlemmar, Pressmeddelandejanuari 22, 2021 av alexandragrahn

Pressmeddelande 22.1.2021

Åländska turismföretag stärker sina försäljningskanaler i Finland

Torsdag 21 januari ordnade Visit Åland ett digitalt säljtillfälle där åländska turismaktörer fick möta finländska reseåterförsäljare. 

– Oavsett pågående pandemi är det viktigt att försäljningskanalerna upprätthålls. Sättet vi arbetar på måste anpassas till de möjligheter vi har att mötas just nu och digitala möten är bra införsäljningstillfällen, säger Niko Micklin kommunikations- och försäljningsansvarig på Visit Åland som arrangerade tillfället. 

– Eftersom vi inte vet när gränserna öppnar är det viktigt att de åländska företagen fortsätter stärka sin närvaro hos de finländska reseåterförsäljarna, säger Niko Micklin. 

Åländska turistföretag drabbades hårt av att Sverige som målmarknad inte var tillgänglig under 2020. Visit Ålands digitala försäljningstillfälle var en möjlighet för de åländska företagen att skapa nya kontakter, samarbeten och paketering tillsammans med några av Finlands största resebyråer som fokuserar på den inhemska marknaden och närregionerna.

64 möten med fokus på Åland 

Finland är en viktig målmarknad för Åland och med försäljningstillfället ville Visit Åland sporra till ännu mer försäljning mot den finska marknaden. 

Totalt ordnades 64 digitala möten med fokus på resor till Åland. Försäljningstillfället var  välkomnat bland deltagarna.

– Det var en jättebra möjlighet att få träffa finländska reseåterförsäljare och höra vilka produkter de blev intresserade av, säger Steivi Palmet från Åland Tours som deltog.

– Det var mycket lyckat och uppskattat, säger Nora Rosenström försäljningschef på Ålandhotels 

Visit Åland kommer ordna fler digitala säljtillfällen i år.