Visit Finland tar tillbaka Sverige som huvudmarknad

Postat i Aktuellt, Event, Kampanjer, Nyhetsbrev till medlemmar, Pressmeddelandejanuari 22, 2021 av alexandragrahn

Pressmeddelande 22.1.2021

Goda nyheter för den åländska turismen när Visit Finland tar tillbaka Sverige som huvudmarknad

Visit Finland tar sikte på den svenska marknaden inför kommande turistsäsong. Det har gått lång tid sedan Visit Finland senast hade Sverige som en av sina huvudmarknader.

Beslutet betyder att de kommer rikta marknadsföring mot Sverige för att locka svenska turister till Finland.

– Det här är en fantastisk nyhet. Vi har jobbat hårt i flera år för att Visit Finland ska ta med Sverige igen som en av sina huvudmarknader. Det här ger Åland en skjuts i det så viktiga marknadsförings- och försäljningsarbetet, säger Lotta Berner Sjölund VD på Visit Åland.

“Resebranschen har väntat många år på att Visit Finland ska återgå till den Svenska marknaden. Nu händer det! Corona har förändrat världen och vi tror starkt på att uppnå snabba resultat på våra närmarknader. Sverige blir en av våra huvudmarknader och tillsammans med våra partners kommer vi förverkliga en rad mångsidiga marknadsföringsaktiviteter mot Sverige”, skriver Visit Finland i ett utskick. 

Med Visit Ålands långa erfarenhet av marknadsföring mot Sverige har organisationen blivit handplockad att sitta med i en expertgrupp för arbetet. För Visit Ålands del betyder beslutet ett ännu tätare samarbete med Visit Finland.