Känner du någon som utmärker sig inom matsektorn?

Postat i Aktuellt, Event, Kampanjer, Nyhetsbrev till medlemmar, Pressmeddelandeoktober 19, 2021 av camilla

Anmälningsverktyget för nomineringar till den nordiska mattävlingen Embla Food Awards 2021 är öppet nu!

Den nordiska konkurrensen är tuff mellan de bästa producenterna, budbärarna eller destinationerna för nordisk mat. Det nordiska köket är välkänt för sina rena smaker och sin kompromisslösa kommunikation, och det har gjort nordisk mat känd och trendig långt utanför Nordens gränser.

Avsikten med den nordiska mattävlingen är att stärka den nordiska matkulturen och matidentiteten och samtidigt hedra människorna  och händerna bakom maten.  

Embla-mattävlingen ordnas nu för tredje gången. Prisfesten går av stapeln i Oslo den 11 mars 2022. Den norska producentorganisationen Norges Bondelag står värd för festen.

Nomineringstiden pågår under tiden 1-31 oktober på tävlingens webbplats emblafoodaward.com. I tävlingen finns följande sju kategorier:

  • Nordisk råvaruproducent
  • Nordisk matentreprenör
  • Nordisk mathantverkare
  • Nordisk matkommunikatör
  • Nordisk mat till många
  • Nordisk matdestination 
  • Nordisk mat till barn och unga

De nominerade utvärderas enligt kriterierna nordisk, hållbar, inspirerande, unik och ärlig. En åländsk jury utser sju nominerade, en från varje kategori, från Åland till sluttävlingen. De nominerade som går vidare till finalen i Oslo presenteras i mitten av december. Ålands jurymedlemmar är Karin Rosenberg-Brunila, Harriet Strandvik och Tage Eriksson. Tidigare åländsk vinnare av Embla-matpriset är Michael Björklund 2017.

Embla-matpriset har grundats av Nordens Bondeorganisationers Centralråd NBC och stöds av Nordiska Ministerrådet och är en del av Ny nordisk mat III-programmet. I tävlingen medverkar Island, Danmark, Norge, Sverige, Finland, Åland, Färöarna och Grönland.

Mera information om Embla Food Award: emblafoodaward.com 

Och följ oss gärna på Facebook https://www.facebook.com/emblafoodawards

Välkommen att nominera någon du inspireras av, dig själv eller någon du beundrar på avstånd och sprid gärna infon så att vi får visa upp åländska förmågor i alla kategorier till finalen i Oslo! PS nomineringsverktyget är på engelska men du kan skriva på svenska!

Tack för ditt engagemang!