Visit Ålands sommarkampanj vald till Europas bästa

Postat i Aktuellt, Event, Kampanjer, Nyhetsbrev till medlemmar, Pressmeddelandedecember 13, 2021 av emmakardell

Visit Ålands innovativa destinationskampanj inför sommaren 2021 kammade hem första pris i kommunikationsbranschens ansedda tävling European Excellence Awards. 

  • Det är helt fantastiskt! Ett stort tack till alla som varit med och samarbetat kring att sätta Åland på kartan, säger Lotta Berner Sjölund, vd för Visit Åland.

Sammanlagt 800 kampanjbidrag från europas alla hörn lämnades in. Visit Ålands kampanj Kotimaassa Ulkåmailla / Som utomlands fast hemma tog sig till final i tre kategorier av vilka kampanjen vann första pris i kategorin Årets bästa europeiska multi channel-kampanj.

  • Det är häftigt då en jury bestående av europeiska proffs inom PR och kommunikation utser vår kampanj som årets bästa! Det känns också bra att vinna över varumärken som Coca Cola. Det här visar att det går och göra, bara vi har rätta och tillräckliga resurser och lägger mycket krut på att samarbeta, fortsätter Lotta Berner Sjölund. 

Vinnaren av kategorin har lyckats exceptionellt bra med att skapa synlighet och framför allt att skapa konkreta resultat. 

Tillsammans med rederier och branschen förstärktes hela Ålands genomslagskraft och synlighet. Rederierna hjälpte bland annat till i arbetet med att utforma konceptet och slå fast den bästa mediamixen, för att inte tala om att sprida budskapet. 

  • Vi är glada över att finländarna hittade Åland senaste sommar. Responsen från besökarna var mycket positiv och vi ser gärna att man gör Ålandsbesöket till en återkommande  tradition. Intresset för närresande har ökat och vi hoppas att svenskarna får uppleva samma sak nästa sommar. Samarbetet med Visit Åland har varit tacksamt, säger Johanna Boijer-Svahnström, informationsdirektör på Viking Line Ab. 

För mera information, vänligen kontakta

Lotta Berner Sjölund, vd, 018-24261 eller [email protected]

Josefin Feld Hagman, marketing & brand manager, 018-24256 eller [email protected]

 

Bakgrund om Visit Ålands koncept och kampanj

Redan under förra vintern lät Visit Åland göra en undersökning för att ta reda på hur finländare uppfattade Åland som turistmål under pandemin. Resultatet visade, att vi klart behövde öka medvetenheten om Åland som besöksmål och kommunicera hur man kan ta sig hit på ett tryggt sätt. 

Kampanjen pågick från mitten av april till mitten av juli. Målgruppen nåddes flera gånger via flera kanaler och totalt nådde kampanjen över 1 miljon unika personer i Finland. kampanjen slog flera tidigare rekord, som t.ex. antalet unika besök på old.visitaland.com (i dagslsläget över 825 000 personer).

Under hösten nominerades Visit Ålands kampanj till årets bästa i European Excellence Awards inom kategorierna resa och turism, multi channel-kommunikation och årets bästa Nordiska kampanj. Kampanjen gick till final i samtliga tre kategorier. 

Konceptet Som utomlands fast hemma ger Åland en tydlig position mot andra inhemska destinationer. Bland annat det svenska språket, vår lokala kultur och de starka influenserna från Sverige gör Åland exotiskt i finländarens ögon. I kampanjen lyftes genomgående åländska upplevelser i skärgårdsmiljö.

För mera information om konceptet och kampanjen, se visitaland.org.

European Excellence Awards (https://www.excellence-awards.com)

The European Excellence Awards were created to honour the most outstanding achievements of communications professionals in their field. In addition to this, the Awards also provide an excellent networking forum for all attendees and take a comprehensive look at communications achievements across Europe.

The Awards are hosted by Quadriga, a Berlin-based knowledge hub of excellence in education, information, networking and business IT solutions.

The Excellence Awards are open to public relations, communications, brand building and reputation management professionals from companies, consultancies, associations, institutions, universities and NGOs whose work has displayed exceptional talent and ability.