Ny samarbetspart för Citybreak-försäljningen på visitaland.com – vad innebär detta?

Postat i Aktuellt, Event, Kampanjer, Nyhetsbrev till medlemmar, Pressmeddelandeaugusti 29, 2022 av josefin

I senaste medlemsbrev berättade vi om att Visit Åland under våren sökte någon att ta över driften och utvecklingen av försäljningen på visitaland.com och i juni valdes Eckerö Linjen Ab till ny samarbetspart. Nu har arbetet med att överföra försäljningen från Åland Travel Ab till Eckerö Linjen dragit igång och själva övergången från den ena licensen till den andra är planerad att ske i november.

Som leverantör i Citybreak behöver du notera några mindre uppdateringar i systemet och på hemsidan samt se över dina prisavtal. För att fortsätta sälja på visitaland.com behöver du göra ett nytt prisavtal med Eckerö Linjen och vill du fortsätta sälja på Ålandsresors hemsida går det också utmärkt, du behöver bara uppdatera ditt existerande prisavtal hos Åland Travel.

Både Eckerö Linjen och Åland Travel kommer inom kort att kontakta alla leverantörer som idag finns tillgängliga i Citybreak med mera information och utkast till prisavtal. Är du ny och önskar sälja dina tjänster och produkter digitalt via visitaland.com och/eller alandsresor.fi är det bara att kontakta Eckerö Linjen (visitaland.com) på [email protected] eller per telefon på 018-28 306 och Åland Travel (alandsresor.fi) på [email protected]

Försäljningen på visitaland.com kommer att ha en uppdaterad utformning i linje med Visit Ålands nya hemsida och övriga layout. Sajten kunden handlar på, bokningsbekräftelser m.m. kommer att se ut som Visit Åland. Eckerö Linjen står för den tekniska lösningen och är resebyrån bakom köpet (Visit Åland har inga egna resebyrårättigheter). Alla Visit Ålands kunder kommer framledes att hänvisas till e-postadressen [email protected] som hanteras av Eckerö Linjens personal.

I samband med övergången sker också en teknisk utveckling. Det säljbara utbudet på visitaland.com får en ny utformning och layout, uppställningen hur produkter presenteras utvecklas, sökfunktionen förbättras och den lediga kapaciteten kommer framgå tydligare. Vissa saker kan vi påverka, annan utveckling sker i hela systemet och påverkar alla licensägare.

Vi återkommer under höstens gång med mera information på medlemssidan visitaland.org och i kommande medlemsbrev. För frågor gällande framtida försäljning och prisavtal på visitaland.com vänligen kontakta Eckerö Linjen.