Resebranschen möttes på Åland

Postat i Aktuellt, Event, Kampanjer, Nyhetsbrev till medlemmar, Pressmeddelandenovember 9, 2022 av alexandragrahn

Resebranschens säljevent RYMY (ryhmämyyntipäivät – gruppförsäljningsdagar) ordnades på Åland sista helgen i oktober med 54 deltagande företag. Bland köparna fanns t.ex. representanter från Pohjolan Matkat, Launokorpi, Finnlines och Saaga Travel. Bland säljarna olika destinationer, städer och logianläggninar som t.ex. Visit Åbo, Visit Nådendal, Visit Inari och Sokos Hotel. 

RYMY är ett säljevent som ordnats i över 30 år på olika destinationer runt om i landet. Syftet  är att få researrangörerna (köparna) att möta destinationerna och logianläggningarna (säljarna). 

Åland har deltagit i  RYMY under en längre tid. I år lyckades Visit Åland locka eventet till Åland, där Visit Åland tillsammans med samarbetspartners stod för planering och utförande av programmet. Som värd har man möjlighet att visa upp destinationen för researrangörerna (köparna). Flera av deltagarna paketerar och säljer Åland redan aktivt men syftet är att öka antalet resor till Åland bland köparna och stärka samarbetet ytterligare.

Eventet pågick i två dagar och hade i år 66 deltagare från hela Finland. Dag 1 ordnades möten för säljare och köpare först ombord på Viking Line och fortsatte sedan på Åland. Dagen avslutades med gemensam middag. 

Dag 2 fick deltagarna bekanta sig med destinationen Åland genom en guidad rundtur och besök till olika besöksmål och sevärdheter. En plats som bland annat visades upp var Bomarsunds nya besökscentrum.

Resultat av Visit Ålands arbete.