Nya och avslutande projekt samt miljöprogram för gästhamnar

Postat i Aktuellt, Event, Kampanjer, Nyhetsbrev till medlemmar, Pressmeddelandemars 30, 2023 av camilla
Samarbetsprojekt för utveckling av nya säsonger
Visit Åland har tillsammans med 10 partners runt Östersjön ansökt projektmedel från EU-programmet Baltic Sea Region. Syftet med projektet är att utveckla nya naturupplevelser utanför högsäsong. Leadpartner är Novia yrkeshögskolan i Åbo tillsammans med visit-organisationer, universitet, organisationer och kommuner. Finansieringsbeslut förväntas komma i slutet av juni 2023. 
 
Slutspurt för utbildningsprojektet Åland Gear Up
Det tvååriga ESF-projektet tillsammans med Högskolan på Åland och Ålands Näringsliv går in på slutrakan. Projektet har genomfört två kursomgångar inom marknadsföring & försäljning, affärsmannaskap och hållbart företagande. Till kurserna anmälda sig totalt 54 personer. Under april-juni erbjuds deltagarna ytterligare personlig coaching inom ovanstående ämnen av projektets handledare. Utvärdering och projektavslut i juni 2023.
 
Miljöprogrammet Sälle för åländska gästhamnar
Märket Sälle symboliserar en gästhamn som vill bidra till en renare och säkrare skärgårdsmiljö för alla som vistas på sjön. Sälle-programmet har tagits fram inom organisationen Håll Skärgården Ren som verkat sedan 1969. Fr.o.m mars har Åland en lokal koordinator, Kimberly Terry, som kan bistå åländska gästhamnar i arbetet mot att kunna flagga som en Sälle-hamn. Några gästhamnar har redan inlett sitt arbete med Sälle-programmet.