Åland på Allt för sjön

Postat i Aktuellt, Event, Kampanjer, Nyhetsbrev till medlemmar, Pressmeddelandemars 13, 2015 av camilla

afs-collage

Under 10 dagar i mars har Visit Åland varit med som utställare på Allt för sjön. Många frågar om vi har något nytt och tips på hamnar. På den här mässan dyker det även upp resenärer som kommer med Viking Line eller Eckerölinjen och dem har letat information om boende och vad man kan göra/besöka. Tips på cykel och paddlingsrutter har också efterfrågats.

Vi har även disponerat yta på Barnskoj (mässans aktiviteter för barn). Här har Piratklubben och Smartpark varit aktiva och lockat barnfamiljer till Åland. Under helgerna har under fasta tider Piratklubbens maskot Peppi Pirat och Ville Viking dykt upp med Kapten Storrumpa och bjudit på piratdans och kramar. Barnen fick även gå en illusionsbana, vara i hoppslott, gå i Piratskola, pyssla och få tatueringar. Smartpark hade även sin modell på plats så besökarna fick en känsla av vad som kan upplevas i sommar.

De faktiska besökarsiffrorna har ännu inte kommit, men preliminärt så har dem gått ner med 1% d.v.s  på 90.000 besökare.

Medutställare Ålandsmontern: MSF, ÅSS, PQR Förlag (Anders Hellberg), Viking Line, Eckerölinjen, Havsvidden, Kastelholms Gästhamn, Käringsund Conference & Resort, Lotsudden Degerby, Glada Laxen.

Medutställare/rekvisita Lilla allt för Sjön: Piratklubben, Smart Park, Viking Line, Ålands sjöfartsmuseum, Ålands Jakt- och Fiskemuseum.