Nytt EU-projekt med fokus på nya säsonger

Postat i Aktuellt, Event, Kampanjer, Nyhetsbrev till medlemmar, Pressmeddelandejanuari 3, 2024 av camilla

I november 2023 startade det treåriga Baltic Sea Region projektet Light in the Dark med lead partner Novia Yrkeshögskola.

Visit Åland är en av tio partners i fem olika regioner längs kusten i Östersjön. Målsättningen med projektet är att utveckla befintliga och/ eller nya naturupplevelser utanför den traditionella högsäsongen. Målgruppen benämns som ”nature tribes”, dvs personer som aktivt söker naturupplevelser i en skärgårds -och kustmiljö. Inom projektet ingår bl.a kund- och företagsundersökningar, produktutvecklingsprocesser, framtagandet av marknadsföringsmaterial för destinationen och deltagande företag, regionala nätverksträffar och webinars. Projektet medför ett transnationellt samarbete mellan små/medelstora turismföretagare, visit-organisationer, universitet och företagsstödjande organisationer. Visit Åland kommer även föra ett nära samarbete med Högskolan på Åland, som tillika är en partner i projektet.

Läs mer om projektet HÄR.