News

Filter news by:

Event22-26 (kopia)

Visitaland.org har fått en uppfräschning inför sommaren!

Vi strävar alltid efter att förbättra användarupplevelsen så tveka inte att höra av er om ni saknar något på sidan. Er feedback är mycket värdefull för oss!

DSC_5591x

Skrivelse angående flygtrafiken

Ålands Näringsliv och Visit Åland har skickat in en skrivelse gällande flygtrafiken till landskapsregeringen och till Ålands riksdagsledamot.
Läs skrivelsen här!
DSC_4270

Kartläggning av Kultur- och Konstsektorn på Åland

Undersökning med syfte att stärka och utveckla förutsättningarna inom konst- och kulturområdet

Kulturbyrån vid Ålands landskapsregering och Nordens Institut på Åland samarbetar kring en enkätundersökning riktad till yrkesverksamma konst- och kulturutövare.

Syftet är att kartlägga synpunkter och behov och få en tydligare bild av förutsättningarna att arbeta inom kultursektorn på Åland. Genom djuplodande data kan vi förstå och fatta beslut som stärker sektorns framtida utveckling.

Insamlingen pågår mellan 15.3 2 -2.4.2024.  För information och enkäten, se HÄR

Rectangle 25

Visit Åland deltar i skärgårdsturné

Under våren 2024 kommer Lokalkraft Leader Åland, Företagsam Skärgård, Visit Åland, Ålands Näringsliv och attraktionskraftsstrateg Viktoria Olsson från Näringsavdelningen vid Ålands landskapsregering besöka alla skärgårdskommuner. Under besöken ordnas pop-up kontor i kommunen och ett allmänt informationstillfälle med middag.

Visit Åland deltar med fokus på destinationsutveckling. Först ut är Vårdö den 31.1!

LITD

Nytt EU-Projekt med fokus på nya säsonger

I november 2023 startade det treåriga Baltic Sea Region projektet Light in the Dark med lead partner Novia Yrkeshögskola.

Visit Åland är en av tio partners i fem olika regioner längs kusten i Östersjön. Målsättningen med projektet är att utveckla befintliga och/ eller nya naturupplevelser utanför den traditionella högsäsongen. Målgruppen benämns som ”nature tribes”, dvs personer som aktivt söker naturupplevelser i en skärgårds -och kustmiljö. Inom projektet ingår bl.a kund- och företagsundersökningar, produktutvecklingsprocesser, framtagandet av marknadsföringsmaterial för destinationen och deltagande företag, regionala nätverksträffar och webinars. Projektet medför ett transnationellt samarbete mellan små/medelstora turismföretagare, visit-organisationer, universitet och företagsstödjande organisationer. Visit Åland kommer även föra ett nära samarbete med Högskolan på Åland, som tillika är en partner i projektet.

Läs mer om projektet HÄR.

 

News by year